Σύστηματα χαμηλών θερμοκρασιών

ALTHERMA LT
Σύστημα χαμηλών θερμοκρασιών διαιρούμενου τύπου

Αποτελείται από εσωτερική και εξωτερική μονάδα συνδεδεμένες μεταξύ τους με ψυκτικές σωληνώσεις. Έχει δυνατότητα νερού προσαγωγής από 5-55°C που το καθιστά ιδανική λύση για ενδοδαπέδια θέρμανση - δροσισμό, εγκατάσταση fan coils ή ακόμα και σώματα χαμηλών θερμοκρασιών.

Σύστημα χαμηλών θερμοκρασιών διαιρούμενου τύπου με ενσωματωμένο δοχείο ζεστού νερού χρήσης

Αντίστοιχο σύστημα με τη μονάδα χαμηλών θερμοκρασιών διαιρούμενου τύπου με τη διαφορά του ότι στην εσωτερική μονάδα είναι ενσωματωμένο και δοχείο ζεστού νερού χρήσης 180 ή 260 λίτρων με άριστη σχεδίαση και άψογο αισθητικό αποτέλεσμα.


ALTHERMA MONOBLOCK

Σύστημα χαμηλών θερμοκρασιών MONOBLOCK

Πέρα από το σύστημα DAIKIN Altherma με εξωτερική και εσωτερική μονάδα η DAIKIN διαθέτει στην αγορά την έκδοση MONOBLOC στην οποία όλο το υδραυλικό μέρος συμπεριλαμβάνεται στην εξωτερική μονάδα και συνεπώς δεν υπάρχει εσωτερική. Στο σύστημα αυτό ο εγκαταστάτης χρειάζεται να συνδέσει απλώς τις σωλήνες του νερού πάνω στη μονάδα χωρίς την ανάγκη σύνδεσης ψυκτικών σωληνώσεων. Έχει, όπως και το σύστημα διαιρούμενου τύπου, δυνατότητα νερού προσαγωγής από 5-55°C. Υπάρχει επίσης σύστημα αντιπαγωτικής προστασίας του κυκλώματος νερού μιας και η συγκεκριμένη έκδοση βρίσκεται τοποθετημένη εξωτερικά.


Η αντλία θερμότητας DAIKIN Altherma αποτελεί την πλέον αποδοτική λύση, καθώς τα 3/4 της θερμότητας που χρησιμοποιεί είναι ελεύθερα διαθέσιμα στο περιβάλλον. Οι αντλίες θερμότητας κάνουν αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά τους. Αντλούν θερμότητα δηλαδή από το περιβάλλον και την αποδίδουν στο χώρο μας. Για το λόγο αυτό η αεροθερμική ενέργεια που χρησιμοποιούν οι αντλίες θερμότητας όπως το σύστημα Daikin Altherma θεωρείται Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας. Το Daikin Altherma είναι το νούμερο ένα σε πωλήσεις σύστημα αντλίας θερμότητας αέρος νερού στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη με περισσότερα από 200.000 συστήματα εγκατεστημένα από την Κρήτη έως τις βορειότερες περιοχές της Σκανδιναβίας.


Τα συστήματα Daikin Altherma μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μας για θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης και παράλληλα να συνδυαστούν με ηλιακούς συλλέκτες αποτελώντας μια ολοκληρωμένη λύση για κάθε κατοικία. Το σύστημα Daikin Altherma έχει τον υψηλότερο βαθμό απόδοσης στην αγορά φτάνοντας το COP = 3 - 5, ενσωματώνοντας τεχνολογία inverter σε συμπιεστές και κυκλοφορητές, τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ελέγχου και άριστης ποιότητας υλικά κατασκευής. Ο συγκεκριμένος βαθμός απόδοσης με τις σημερινές τιμές καυσίμων και ηλεκτρικού ρεύματος μας δίνει μια εξοικονόμηση της τάξης του 50 - 80% σε σύγκριση με ένα συμβατικό σύστημα θέρμανσης.

ERSQ
Εξωτερική μονάδα
INVERTER
EKHBRD
Εσωτερική μονάδα


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μάζι μαςΧρήσιμοι σύνδεσμοι :

- Κατάλογος DAIKIN Altherma χαμηλών θερμοκρασιών (pdf)

- Επιλεγμένα έργα με DAIKIN Altherma χαμηλών θερμοκρασιών