Το παγκόσμιο ΠΡΟΤΥΠΟ για οικιακό και κτιριακό έλεγχο

                                                                                                                    KNX Association          KNX Ελλάδας

Το KNX είναι το μόνο σύστημα το οποίο συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EN50090) και τα Παγκόσμια Πρότυπα (ISO/IEC 14543) για τον Οικιακό Αυτοματισμό. Χρησιμεύει σαν δείγμα ποιότητας για τους κατασκευαστές κτιρίων. Το KNX είναι ένα ανοιχτό, επεκτάσιμο και συνεπώς ένα φιλικό προς το χρήστη σύστημα.


KNX


Κ Ν Χ = Ανοικτό σύστημα & ελεύθερες επιλογές προϊόντων

• Το KNX δίνει ελεύθερη επιλογή προϊόντων. Περισσότεροι από 320 κατασκευαστές προσφέρουν μια ποικιλία από πιστοποιημένα και συμβατά μεταξύ τους KNX προϊόντα, σύμφωνα με τα τελευταία τεχνικά πρότυπα, δίνοντάς σας πλήρη ελευθερία επιλογής.

• Το KNX έχει πολλές εφαρμογές και ελέγχει φωτισμό, θέρμανση, ρολά, αερισμό αλλά ακόμα και τεχνολογίες πολυμέσων και ασφαλείας. Αυτό δημιουργεί ένα αποδοτικό σύστημα το οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε ατομική ανάγκη.

• Χάρη στη δυνατότητα δικτύωσής του, οποιοσδήποτε μπορεί να πραγματοποιήσει λειτουργίες για τις οποίες πριν θα έπρεπε να κατέχει τεχνικές γνώσεις. Δια μέσου των γραμμών bus, οι αισθητήρες όπως για παράδειγμα οι ανιχνευτές κίνησης και οι θερμοστάτες, δίνουν οδηγίες στους ενεργοποιητές, για το τι θα ελέγξουν, για παράδειγμα τον φωτισμό, τη θέρμανση ή τον κλιματισμό στο σπίτι.

• Η λειτουργία του συστήματος μπορεί να εκτελεστεί είτε συμβατικά μέσω των μπουτόν/διακοπτών, θερμοστατών, χειρηστηρίων της εγκατάστασης είτε με χρήση άλλων συσκευών όπως οθόνες αφής, υπολογιστές, tablets, smartphones κ.α. Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα τόσο τοπικού, όσο και απομακρυσμένου ελέγχου μέσω του Internet.Κ Ν Χ = Εξοικονόμηση ενέργειας

• Ρολά, τέντες, θερμοστάτες δωματίων, βαλβίδες θέρμανσης, αισθητήρες παραθύρων και φωτισμού μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω του KNX. Η έξυπνη δικτύωσή τους καθώς και η δυνατότητα προγραμματιμού και ελέγχου τους, μειώνει την συνολική κατανάλωση ενέργειας της εγακτάστασης.

• Οι χρήστες του ΚΝΧ είναι σε θέση να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την κατανάλωση ενέργειας και τις δυνατότητες βελτιστοποίησής της ανάλογα με τους τρόπους χρήσης της.

• Με το KNX υπάρχει η δυνατότητα για πιο λεπτομερείς επιλογές σχετικά με την υπεύθυνη χρήση της ενέργειας, όχι μόνο της ηλεκτρικής, αλλά και αυτής των ορυκτών καυσίμων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο κ.α.) Όλα τα απαιτούμενα εξαρτήματα/όργανα μέτρησης KNX είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά.Κ Ν Χ = Ασφάλεια

• Ανιχνευτές κίνησης και καπνού, ανιχνευτές θραύσης κρυστάλλων, ελεγκτές ρολών, υπάρχοντα και νέα συστήματα συναγερμού, κουμπιά πανικού, φώτα, σειρήνες καθώς και τηλεφωνικές κλήσεις μπορούν να συνεργαστούν άψογα μέσω του ΚΝΧ. Αυτό διασφαλίζει την προστασία και την ασφάλεια μέρα και νύχτα.

• Επίπλέον, διαρροές νερού και αερίου ανιχνεύονται ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ανεπανόρθωτη ζημιά.Η εταιρία μας φέρει πιστοποίηση:      KNX Partner

Χρήσιμοι σύνδεσμοι :


Εισαγωγή στο KNX (pdf)Εισαγωγή στο KNX (pdf )
Πράσινα κτίρια (pdf)
Πράσινα κτίρια (pdf )
Πόλη KNX (pdf)Μια πόλη με KNX (pdf )